Talohankkeet

Koti kaupungissa ry:llä on käynnissä kaksi ryhmärakennuttamishanketta Kalasatamassa. Toinen tonteista sijaitsee Sompasaaressa, toinen Verkkosaaressa. Kalasataman alueesta ja sen kehittämisestä voit lukea täältä.

Ryhmärakennuttamisessa tulevat asukkaat suunnitteluttavat, rakennuttavat ja rahoittavat yhteisölliseen asumiseen tähtäävän talon.
Asukkaat kilpailuttavat ja hyväksyvät arkkitehdin, projektinjohdon ja urakoinnin. Asuntojen edullisempi hinta syntyy siitä, että välissä ei ole rakennuttajaa hakemassa voittoa. Toisin sanoen asuntokauppaa ei tapahdu.

Asukkaat päättävät yhdessä, minkälaisia yhteistiloja taloon rakennetaan ja miten niitä käytetään.

Kiinnostuitko? Tule mukaan!

Hankkeisiin pääsee mukaan seuraavanlaisen prosessin kautta:

  1. Osallistu ensin yhteen järjestämistämme infotilaisuuksista ja liity yhdistyksen jäseneksi. Jäsenmaksumme on 20 euroa / vuosi. Vaihtoehtoisesti voi maksaa ainaisjäsenmaksun 100 euroa aikuisesta ja 50 euroa alaikäisestä.
  2. Yhdistyksen jäsenet voivat voivat varata neliöitä tulevista taloista allekirjoittamalla ryhmärakennushankkeen käynnistysvaiheen sopimuksen ja maksamalla varausmaksun haluamastaan määrästa asuinneliöitä. Verkkosaaressa varausmaksu on 30€/neliömetri. Esimerkiksi 60 neliön asunnon varausmaksu on siten 1 800 euroa.

Verkkosaaren hankkeeseen mahtuu vielä mukaan. Lisätietoja antaa hankkeen vetäjä Tapio Huotari, jonka tavoittaa meilitse osoitteesta tapihtr@gmail.com.

Sompasaaren yhteisöllisen talon suunnittelu on edennyt; yhteistilat ja asunnot ovat löytäneet paikkansa. Sompasaaren tulevan talon asunnot on kaikki varattu. Seuraa kuitenkin hankkeen etenemistä  Facebook-sivultamme.