Sompasaaren hanke – As. Oy Helsingin Sompasaaren Sumppi

sompasaari_voimagraphics

Sompasaaren yhteisöllinen 39 asunnon kerrostalohanke on asukaslähtöinen ryhmärakennuttamishanke, jossa talon tulevat asukkaat vastaavat kohteen suunnitteluttamisesta ja rakennuttamisesta palkkaamiensa ammattilaisten avulla. Talo tulee osoitteeseen Kaljaasi Auroran kuja, Loviseholmin puiston viereen.
Sisääntulokerroksessa sijaitsee kutsuva aula ja juhlatila, viidennen kerroksen katolla on puutarha, jonka yhteydessä on kesäkeittiö ja sauna. Kahdeksannen kerroksen saunatiloista avautuu näkymät pitkälle horisonttiin.
Talo rakennetaan energiatehokkaaksi ja laadukkaaksi. Taloon tulee ekologinen maalämpö ja -kylmä sekä jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmä. Huoneistoihin tulee miellyttävän ja tasaisen lämmön luova lattialämmitys, huoneistokohtainen ja säädettävä ilmanvaihto.

 

Sompasaaren-talo pähkinänkuoressa

  • Rakentaminen alkaa maaliskuun 2018 aikana ja kohde valmistuu arviolta elokuussa 2019.
  • Tontti 5 korttelin 10635 luoteisnurkassa, Sompasaaressa. Rakentuu Helsingin kaupungin Hitas-tontille. Tontin pinta-ala 874 m2.
  • Talo koostuu kahdeksan- ja viisikerroksisesta osasta. Huoneistoja tulee 39 kpl, kooltaan 25 – 120 m2. Rakennusoikeutta asuinrakentamiseen on 3200 kem2.
  • Pää- ja rakennussuunnittelijana toimii Arndt Heinzmann, arkkitehtitoimistosta Cederqvist & Jäntti. Rakennesuunnittelun tekee WiseGroup, LVIS-suunnittelun Reijlers ja kohteen rakennusurakoitsija on Rakennusosakeyhtiö Hartela.
  • Rakennuttajatehtäviä hoitaa projektipäällikkö Ismo Sädekari Projektinuotit Oy:stä
  • Perustetun asunto-osakeyhtiön As. Oy. Helsingin Sompasaaren Sumpin kirjanpitoa hoitaa Tilisoila Oy ja valvoo KHT-tilintarkastaja yhteisöstä BDO Oy.

Sijainti

Helsingin kaupungin Hitas-vuokratontti on Sompasaaressa osoitteessa Kaljaasi Auroorankuja, Kalasatama. Tontti on hyvien kulkuyhteyksien lähettyvillä; Kalasataman metroasemalle on 700 metriä ja Sompasaaresta pääsee helposti Itäväylälle, Lahdenväylälle sekä Pasilaan. Lisäksi lähellä on Mustikkamaa ja Korkeasaari, jonne pääsee kätevästi uutta Isoisänsiltaa pitkin.

Tiloja yhteisölliseen asumiseen

Suunnitelmissa on perinteisten yhteistilojen lisäksi mm. 2 saunaosastoa, yhteinen monikäyttötila ja ruokasali yhteisruokailua ja muita tapahtumia varten, vierashuone sekä kuntosali. Talon katolle tullaan rakentamaan kattopuutarha, ja sen yhteyteen saunaosasto ja kesäkeittiö. Irtaimisto- ja pyörävarastot sekä verstaat rakennetaan kellarikerrokseen ja pysäköintihalli pihakannen alle.

Kalasataman älykkäät energiaratkaisut

  • Käyttäjäkohtainen lämpimän ja kylmän veden sekä sähkön mittaus
  • Kotona/poissa-kytkimet
  • Jätteiden putkikeräysjärjestelmä
  • Tavoitteena keskimääräistä pienemmät asumiskustannukset

sompasaari2

 

 

 

 

Kiinnostuitko?
Sompasaaren talon kaikki asunnot on varattu. Seuraa kuitenkin Sumpin matkaa Facebook-sivujemme kautta!