Talohankkeet

Koti kaupungissa ry:llä on viimeistelyvaiheessa kaksi ryhmärakennuttamishanketta Kalasatamassa. Toinen tonteista sijaitsee Sompasaaressa, ja asukkaat muuttivat taloon loka-marraskuussa 2019. Verkkosaaren-talo valmistui maaliskuussa 2020. Kalasataman alueesta ja sen kehittämisestä voit lukea täältä

Ryhmärakennuttamisessa tulevat asukkaat suunnitteluttavat, rakennuttavat ja rahoittavat yhteisölliseen asumiseen tähtäävän talon.
Asukkaat kilpailuttavat ja hyväksyvät arkkitehdin, projektinjohdon ja urakoinnin. Asuntojen edullisempi hinta syntyy siitä, että välissä ei ole rakennuttajaa hakemassa voittoa. Toisin sanoen asuntokauppaa ei tapahdu.

Asukkaat päättävät yhdessä, minkälaisia yhteistiloja taloon rakennetaan ja miten niitä käytetään.

Kiinnostuitko? Tule mukaan!

Hankkeisiin pääsee mukaan seuraavanlaisen prosessin kautta:

  1. Osallistu ensin yhteen järjestämistämme infotilaisuuksista ja liity yhdistyksen jäseneksi. Jäsenmaksumme on 20 euroa / vuosi. Vaihtoehtoisesti voi maksaa ainaisjäsenmaksun 100 euroa aikuisesta ja 50 euroa alaikäisestä.
  2. Yhdistyksen jäsenet voivat voivat varata neliöitä tulevista taloista allekirjoittamalla ryhmärakennushankkeen käynnistysvaiheen sopimuksen ja maksamalla varausmaksun haluamastaan määrästa asuinneliöitä. Verkkosaaressa varausmaksu on 30€/neliömetri. Esimerkiksi 60 neliön asunnon varausmaksu on siten 1 800 euroa.

Helsingin kaupunki on kaavoittanut ryhmärakennuttamiselle uusia tontteja Kalasatamaan Verkkosaaren pohjoisosaan. Tontit ovat tulossa haettavaksi keväällä 2020, ja Koti kaupungissa -yhdistys aikoo hakea niitä. Jos oman kodin ryhmärakennuttaminen kiinnostaa, seuraa ilmoitteluamme info-tilaisuuksistamme ja liity yhdistyksen jäseneksi. Lisätietoja antaa yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Huotari, jonka tavoittaa meilitse osoitteesta
tapihtr@gmail.com.