Sompasaaren hanke – As. Oy Helsingin Sompasaaren Sumppi

sompasaari_voimagraphics

Sompasaaren yhteisöllinen 39 asunnon kerrostalohanke on asukaslähtöinen ryhmärakennuttamishanke, jossa talon asukkaat vastasivat kohteen suunnitteluttamisesta ja rakennuttamisesta palkkaamiensa ammattilaisten avulla. Talo sijaitsee Kaljaasi Auroran kujan ja Loviseholminpolun kulmauksessa.
Sisääntulokerroksessa sijaitsevat kutsuva aula ja juhlatila, viidennen kerroksen katolla on puutarha, jonka yhteydessä on kesäkeittiö ja sauna. Kahdeksannen kerroksen saunatiloista avautuu näkymät pitkälle horisonttiin.
Talo on rakennettu energiatehokkaaksi ja laadukkaaksi. Talossa on ekologinen maalämpö ja -kylmä sekä jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmä. Huoneistoissa on miellyttävän ja tasaisen lämmön tuottava lattialämmitys sekä huoneistokohtainen säädettävä ilmanvaihto.

 

Sompasaaren-talo pähkinänkuoressa

  • Rakentaminen alkoi maaliskuussa 2018 ja kohde valmistui lokakuussa 2019.
  • Tontti 5 korttelin 10635 luoteisnurkassa, Sompasaaressa. Tontti on Helsingin kaupungin Hitas-tontti. Tontin pinta-ala 874 m2.
  • Talo koostuu kahdeksan- ja viisikerroksisesta osasta. Huoneistoja on 39 kpl, kooltaan 25 – 120 m2. Rakennusoikeutta asuinrakentamiseen on 3200 kem2.
  • Pää- ja rakennussuunnittelijana toimii Arndt Heinzmann, arkkitehtitoimistosta Cederqvist & Jäntti. Rakennesuunnittelun tekee WiseGroup, LVIS-suunnittelun Reijlers ja kohteen rakennusurakoitsija on Rakennusosakeyhtiö Hartela.
  • Perustetun asunto-osakeyhtiön As. Oy. Helsingin Sompasaaren Sumpin kirjanpitoa hoitaa Tilisoila Oy ja valvoo KHT-tilintarkastaja yhteisöstä BDO Oy.

Sijainti

Helsingin kaupungin Hitas-vuokratontti on Sompasaaressa osoitteessa Loviseholminpolku 8, Kalasatama. Tontti on hyvien kulkuyhteyksien lähettyvillä; Kalasataman metroasemalle on 700 metriä ja Sompasaaresta pääsee helposti Itäväylälle, Lahdenväylälle sekä Pasilaan. Lisäksi lähellä on Mustikkamaa ja Korkeasaari, jonne pääsee kätevästi uutta Isoisänsiltaa pitkin.

Tiloja yhteisölliseen asumiseen

Talossa on perinteisten yhteistilojen lisäksi 2 saunaosastoa, yhteinen monikäyttötila ja ruokasali yhteisruokailua ja muita tapahtumia varten, vierashuone sekä kuntosali. Talon katolla on kattopuutarha, jonka yhteydessä onsaunaosasto ja kesäkeittiö. Irtaimisto- ja pyörävarastot sekä verstaat sijaitsevat kellarikerroksessa ja pysäköintihalli pihakannen alla.

Kalasataman älykkäät energiaratkaisut

  • Käyttäjäkohtainen lämpimän ja kylmän veden sekä sähkön mittaus
  • Kotona/poissa-kytkimet
  • Jätteiden putkikeräysjärjestelmä
  • Tavoitteena keskimääräistä pienemmät asumiskustannukset

sompasaari2

 

 

Kiinnostuitko?